Poslední výjezd ven byl napůl úspěšný

Na poslední dva výjezdy jsme byli značně oslabeni. Pro nemoc chyběli Waclawek a Řezníček, Švub musel jít popřát babičce k narozeninách a Kalabis si užíval v Karibiku na soustředění golfové reprezentace.
Tomáš Sedlák na utkání přijel bez své oblíbené sportovní obuvi, kterou mu maminka zapomněla nachystat (svačinu měl „zaplať pánbůh“) a musel odehrát utkání ve vycházkových polobotkách.
Od začátku to příliš nefungovalo v obraně, kdy jsme si nechávali dávat lehké koše, hlavně po chybách na slabé straně. Soupeř byl agresivnější a měl větší vůli po vítězství. Jde jim o záchranu soutěže.
Výsledek 70:48 byl pro nás krutým ponaučením. Bez klíčových postav družstva se měli ukázat další a nezaleknout se nabízené šance. To se ale nestalo.

Schneider 15, Pavlovič 11, Homola 9, Palička 4, Rochovanský 3, Sedlák 3, Němčík 2, Uličný 1, Příhoda 0.

Týmové TH 5/20 = 25%

V neděli se Švubem a Kalabisem, kterému nesl věci na utkání jeho osobní Caddie, jsme odjeli v solidním počtu 11 hráčů do Kroměříže.
Od začátku jsme neustále dotahovali. Nebyli jsme schopni proměnit dobré pozice. V poločase jsme prohrávali o 5 bodů.
Ve 3/4 se nám povedlo dostat soupeře pod tlak a ztrátu jsme dohnali. Rozhodčí od začátku utkání nechali plynout a pískli jen občas. Což nám vyhovovalo.
Hrálo se nahoru dolů s minimem přerušení a velkým množstvím kontaktu. Fyzicky zlomený soupeř nezachytil začátek poslední čtvrtiny a první koš dal až v poslední minutě hry.
Celkový výsledek 39:54 znamenal naše udržení v soutěži i pro příští ročník.

Kalabis 16, Homola 16, Schneider 12, Palička 7, Němčík 3, Švub 0, Příhoda 0, Sedlák 0, Rochovanský 0, Pavlovič 0, Uličný 0.

Týmové TH 5/10 = 50%